Beijing, China

This installation was created for the Olympic Park in Beijing, China, for the 2008 Summer Olympics. The project focused on the water resources of Beijing. The temporary installation was comprised of an undulating metal wall nearly eight feet in height, along with a series of stools of varying diameters inscribed with text. The text of the stools—in both English and Chinese—provided facts and information on the sources of water for Beijing, its usage, condition, management and potential conservation. The wall was built with expanded metal to create a moiré effect, visually imitating the movement of water as one passes along the structure. Visitors were encouraged to move around the curving walls, occupying the space between the layers. Along the top edge of the wall, a drip tube kept the surface of the metal wet and created a cooling space within the layers of the structure.